Späť
Čas prípravy Čas prípravy

60 minút

Počet porcií Počet porcií

2

Potrebujeme

  • 180g Špaldová múka celozrnná
  • 200ml Kefír 1.1 % tuku
  • 20g Vaječný žĺtok
  • 6g Kypriaci prášok do pečiva
  • Soľ himalájska
  • 260g Kuracie prsia surové
  • 100g Cibuľa
  • 3g Cesnak
  • Soľ himalájska
  • Čierne mleté korenie
  • Paprika mletá sušená
  • Horčica

Domáca kuracia cigánska

Čas prípravy Čas prípravy

60 minút

Počet porcií Počet porcií

2

Potrebujeme

  • 180g Špaldová múka celozrnná
  • 200ml Kefír 1.1 % tuku
  • 20g Vaječný žĺtok
  • 6g Kypriaci prášok do pečiva
  • Soľ himalájska
  • 260g Kuracie prsia surové
  • 100g Cibuľa
  • 3g Cesnak
  • Soľ himalájska
  • Čierne mleté korenie
  • Paprika mletá sušená
  • Horčica

Miluješ klasickú cigánsku, ale chceš si ju dopriať v zdravšej verzii? Priprav si doma túto fit alternatívu, ktorá chutí ako z obľúbeného stánku, no bez zbytočného tuku a bieleho pečiva. Náš recept využíva šťavnaté kuracie prsia, ktoré sú marinované v horčici, cesnaku a paprike, čo im dodá bohatú chuť a vôňu. Celé to dopĺňa domáca špaldová žemľa zo základných surovín - kefíru, celozrnnej múky a kypriaceho prášku, ktorá je nadýchaná, jemná a bez prázdnych kalórií. Opečená cibuľka dodá sladkastú chuť a štruktúru, ktorá túto cigánsku povyšuje na zážitok. Perfektné jedlo na víkendový obed alebo ako zdravšia verzia streetfoodu, ktorú si môžeš dopriať aj počas premeny. Stačí už len pripraviť, navrstviť a s chuťou sa zahryznúť!

Postup:

Krok: 1

Najprv pripravíme žemle na cigánsku. Zmiešame kefír, múku, kypriaci prášok a soľ. Vytvarujeme dva bochníky vo forme žemličiek, vrch potrieme žĺtkom a dáme piecť do rúry na 180°C na cca 20 - 25 min.

Krok: 2

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na steaky. Jemne naklepeme, nie však na tenké plátky. Z každej strany mäso dobre osolíme, okoreníme a pridáme červenú mletú papriku.

Krok: 3

Na každý kúsok mäsa rozotrieme lyžičku horčice (z každej strany) a podľa chuti pridáme pretlačený cesnak. Takto pripravené mäso preložíme do uzatvárateľnej misy a dáme odležať do chladničky.

Krok: 4

Potom rozpálime olej na panvici a mäso sprudka opečieme z každej strany. Teplotu stiahneme a pečieme do mäkka.

Krok: 5

Mäso vyberieme, do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu na mesiačiky a opečieme do zlatista.

Krok: 6

Rozkrojíme žemle, navrstvíme mäso, cibuľu, pridáme horčicu a zavrieme druhou polovicou žemle.

Schudni s DaVe

Schudni s DaVe
Redaktor DaVe

tvoríme pre Vás obsah z kuchyne Schudni s DaVe

Nutričné hodnoty na porciu

Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina Kalórie
49g 72g 9g 14g 540kcal
Kontaktuj nás e-mailom, alebo telefonicky +421 907 372 508 v čase Po - Pia od 9:00 do 15:00h. My ti pomôžeme najskôr ako sa bude dať.
Dávid Takáč | Schudni s DaVe
Mgr. Dávid Takáč
Veronika Takáčová | Schudni s DaVe
Bc. Veronika Takáčová

Schudni s DaVe s. r. o.
Sídlo: Košická 1755/34
903 01 Senec

IČO: 53886445
DIČ: 2121516870
IČ DPH: SK2121516870