Máte chuť na niečo nevšedné, plné chutí a vôní, ktoré vás prenesú priamo do Ázie? Tento recept na ryžové rezance s kuracím mäsom a lahodnou arašidovou omáčkou je presne to, čo potrebujete!
Arašidová omáčka v kombinácii so šťavnatým kuracím mäsom, jemnými rezancami a čerstvou jarnou cibuľkou vytvorí harmóniu chutí, ktorú si zamilujete. Navyše, je to rýchle jedlo, ideálne na obed alebo večeru, keď chcete niečo chutné a výnimočné.
Pripravení vniesť trošku exotiky do svojej kuchyne? Poďme sa do toho pustiť a zažiť chuťový výlet bez toho, aby ste opustili domov!
Ryžové rezance s kuracím mäsom v arašidovej omáčke
Postup:
Ryžové rezance uvaríme. V menšom hrnci zmiešame arašidové maslo s kvapkou octu, sójovou omáčkou, medom, koreninami, nastrúhaným zázvorom, soľou a prelisovanými strúčikmi cesnaku. Omáčku necháme prevrieť a následne ju odstavíme z tepla. Ak je príliš hustá, môžeme do nej pridať aj trochu vody.
Medzičasom ugrilujeme na kvapke oleja malé časti nakrájané kuracie prsia. Podľa chuti ich môžeme osoliť a okoreniť mletým čiernym korením.
Uvarené ryžové cestoviny scedíme, zmiešame ich s pripravenou omáčkou, kuracím mäsom a pred servírovaním ich ešte posypeme sezamom a nasekanou jarnou cibuľkou.
Nutričné hodnoty na porciu
Bielkoviny | Sacharidy | Tuky | Vláknina | Kalórie |
---|---|---|---|---|
33.75g | 59.75g | 13g | 5.75g | 496.25kcal |
30 minút
4
Potrebujeme
- 400g Kuracie prsia surové
- 240g Ryžové rezance
- 100g Cibuľka jarná
- 80g Arašidové maslo
- 10g Med včelí
- 10g Sezam
- 10g Cesnak
- Zázvor koreň čerstvý
- Soľ himalájska
- Čierne mleté korenie
- Čili
- Ocot jablčný
- Olivový olej
Ryžové rezance s kuracím mäsom v arašidovej omáčke
Máte chuť na niečo nevšedné, plné chutí a vôní, ktoré vás prenesú priamo do Ázie? Tento recept na ryžové rezance s kuracím mäsom a lahodnou arašidovou omáčkou je presne to, čo potrebujete!
Arašidová omáčka v kombinácii so šťavnatým kuracím mäsom, jemnými rezancami a čerstvou jarnou cibuľkou vytvorí harmóniu chutí, ktorú si zamilujete. Navyše, je to rýchle jedlo, ideálne na obed alebo večeru, keď chcete niečo chutné a výnimočné.
Pripravení vniesť trošku exotiky do svojej kuchyne? Poďme sa do toho pustiť a zažiť chuťový výlet bez toho, aby ste opustili domov!
Postup:
Ryžové rezance uvaríme. V menšom hrnci zmiešame arašidové maslo s kvapkou octu, sójovou omáčkou, medom, koreninami, nastrúhaným zázvorom, soľou a prelisovanými strúčikmi cesnaku. Omáčku necháme prevrieť a následne ju odstavíme z tepla. Ak je príliš hustá, môžeme do nej pridať aj trochu vody.
Medzičasom ugrilujeme na kvapke oleja malé časti nakrájané kuracie prsia. Podľa chuti ich môžeme osoliť a okoreniť mletým čiernym korením.
Uvarené ryžové cestoviny scedíme, zmiešame ich s pripravenou omáčkou, kuracím mäsom a pred servírovaním ich ešte posypeme sezamom a nasekanou jarnou cibuľkou.
Nutričné hodnoty na porciu
Bielkoviny | Sacharidy | Tuky | Vláknina | Kalórie |
---|---|---|---|---|
33.75g | 59.75g | 13g | 5.75g | 496.25kcal |