Maková štrúdľa je klasika, ktorá nikdy neomrzí, no čo keby sme ju pripravili v modernej, ľahšej verzii? Táto štrúdľa so špaldovo celozrnným cestom a cottage cheese prináša zdravšiu alternatívu bez straty bohatých chutí.
Výživná maková náplň sladká po mede a slivkovom lekvári vás prenesie do čias starých receptov, zatiaľ čo cesto s cottage cheese pridá ľahkosť a jemnosť. Je ideálna na večeru, keď chcete potešiť svoje chuťové poháriky bez výčitiek.
Ste pripravení na tento voňavý zážitok? Urobte si chvíľku pre seba a vyskúšajte túto štrúdľu, ktorá si vás získa už pri prvom súste.
Maková štrúdľa s cottage
Postup:
Cottage cheese rozmixujeme s cukrom do hladka. Pridáme múku, kypriaci prášok, vajce a rukami vypracujeme cesto (podľa potreby pridáme múku alebo vodu).
Mak zalejeme horúcim mliekom a zmiešame s lekvárom a medom. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, naplníme makovou plnkou a zatočíme.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 180°C cca 30min., závisí od rúry.
Nutričné hodnoty na porciu
Bielkoviny | Sacharidy | Tuky | Vláknina | Kalórie |
---|---|---|---|---|
24.75g | 52g | 20.5g | 12.25g | 507.25kcal |
60 minút
4
Potrebujeme
- 220g Cottage cheese Light
- 170g Múka špaldová celozrnná
- 50g Vajce slepačie
- 15g Trstinový cukor
- 6g Kypriaci prášok do pečiva
- 160g Mak mletý
- 60g Mlieko plnotučné 3,5%
- 80g Slivkový lekvár
- 20g Med včelí
- Vajce slepačie
Maková štrúdľa s cottage
Maková štrúdľa je klasika, ktorá nikdy neomrzí, no čo keby sme ju pripravili v modernej, ľahšej verzii? Táto štrúdľa so špaldovo celozrnným cestom a cottage cheese prináša zdravšiu alternatívu bez straty bohatých chutí.
Výživná maková náplň sladká po mede a slivkovom lekvári vás prenesie do čias starých receptov, zatiaľ čo cesto s cottage cheese pridá ľahkosť a jemnosť. Je ideálna na večeru, keď chcete potešiť svoje chuťové poháriky bez výčitiek.
Ste pripravení na tento voňavý zážitok? Urobte si chvíľku pre seba a vyskúšajte túto štrúdľu, ktorá si vás získa už pri prvom súste.
Postup:
Cottage cheese rozmixujeme s cukrom do hladka. Pridáme múku, kypriaci prášok, vajce a rukami vypracujeme cesto (podľa potreby pridáme múku alebo vodu).
Mak zalejeme horúcim mliekom a zmiešame s lekvárom a medom. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, naplníme makovou plnkou a zatočíme.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 180°C cca 30min., závisí od rúry.
Nutričné hodnoty na porciu
Bielkoviny | Sacharidy | Tuky | Vláknina | Kalórie |
---|---|---|---|---|
24.75g | 52g | 20.5g | 12.25g | 507.25kcal |