Toto klasické slovenské jedlo spája v sebe jednoduchosť a bohatú chuť domácej kuchyne.
Hlavnou hviezdou pokrmu je hovädzie mäso, ktoré sa pomaly dusí vo vlastnej šťave spolu s aromatickou zeleninou. Cibuľa tvorí základ chuti, zatiaľ čo mrkva, zeler a paradajky pridávajú sladkosť a hĺbku. Cesnak a bobkový list vnášajú do jedla svoje charakteristické arómy.
Mletá paprika dodáva pokrmu typickú farbu a chuť, kým paradajkový pretlak zvýrazňuje bohatosť omáčky. Dochutenie soľou, čiernym korením a majoránom dolaďuje chuťový profil do dokonalosti.
Dlhé, pomalé varenie zaručuje, že mäso je neuveriteľne mäkké a šťavnaté, takmer sa rozpadá na jazyku. Vzniknutá šťava je plná chuti a ideálne sa hodí k prílohe.
Tradičnou prílohou k tomuto jedlu je slovenská ryža, ktorá výborne absorbuje chutnú omáčku a dopĺňa textúru mäsa.
alergény: 1, 9