Späť

Hovädzie na šťave so slovenskou ryžou

Toto klasické slovenské jedlo spája v sebe jednoduchosť a bohatú chuť domácej kuchyne.

Hlavnou hviezdou pokrmu je hovädzie mäso, ktoré sa pomaly dusí vo vlastnej šťave spolu s aromatickou zeleninou. Cibuľa tvorí základ chuti, zatiaľ čo mrkva, zeler a paradajky pridávajú sladkosť a hĺbku. Cesnak a bobkový list vnášajú do jedla svoje charakteristické arómy.

Mletá paprika dodáva pokrmu typickú farbu a chuť, kým paradajkový pretlak zvýrazňuje bohatosť omáčky. Dochutenie soľou, čiernym korením a majoránom dolaďuje chuťový profil do dokonalosti.

Dlhé, pomalé varenie zaručuje, že mäso je neuveriteľne mäkké a šťavnaté, takmer sa rozpadá na jazyku. Vzniknutá šťava je plná chuti a ideálne sa hodí k prílohe.

Tradičnou prílohou k tomuto jedlu je slovenská ryža, ktorá výborne absorbuje chutnú omáčku a dopĺňa textúru mäsa.

alergény: 1, 9

Postup:

Krok: 1

Na troške masti opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso na kocky a opekáme. Asi po 10 minútach pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, paradajky, cesnak, bobkový list a dusíme.   

Krok: 2

Posypeme mletou paprikou, pridáme paradajkový pretlak a zalejeme vodou alebo vývarom.

Krok: 3

Pomaly varíme, kým mäso nie je mäkké, dochutíme soľou, korením a majoránom.

Krok: 4

Podávame so slovenskou ryžou, ktorú uvaríme podľa návodu.

Schudni s DaVe

Schudni s DaVe
Redaktor DaVe

tvoríme pre Vás obsah z kuchyne Schudni s DaVe

Nutričné hodnoty na porciu

Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina Kalórie
45g 72g 14.5g 12.5g 605kcal
Čas prípravy

95 minút

Počet porcií

2

Potrebujeme

  • Na recept:
    • 320g Hovädzie stehno
    • 200g Mrkva
    • 200g Zeler stopkový
    • 200g Paradajky
    • 100g Cibuľa
    • 40g Paradajkový pretlak
    • 6g Cesnak
    • Soľ himalájska
    • Čierne mleté korenie
    • Bobkový list
    • Paprika mletá sušená
    • Majorán
    • Bravčová masť
  • Na prílohu:
    • 120g Špaldové cestoviny slovenská ryža

Hovädzie na šťave so slovenskou ryžou

Toto klasické slovenské jedlo spája v sebe jednoduchosť a bohatú chuť domácej kuchyne.

Hlavnou hviezdou pokrmu je hovädzie mäso, ktoré sa pomaly dusí vo vlastnej šťave spolu s aromatickou zeleninou. Cibuľa tvorí základ chuti, zatiaľ čo mrkva, zeler a paradajky pridávajú sladkosť a hĺbku. Cesnak a bobkový list vnášajú do jedla svoje charakteristické arómy.

Mletá paprika dodáva pokrmu typickú farbu a chuť, kým paradajkový pretlak zvýrazňuje bohatosť omáčky. Dochutenie soľou, čiernym korením a majoránom dolaďuje chuťový profil do dokonalosti.

Dlhé, pomalé varenie zaručuje, že mäso je neuveriteľne mäkké a šťavnaté, takmer sa rozpadá na jazyku. Vzniknutá šťava je plná chuti a ideálne sa hodí k prílohe.

Tradičnou prílohou k tomuto jedlu je slovenská ryža, ktorá výborne absorbuje chutnú omáčku a dopĺňa textúru mäsa.

alergény: 1, 9

Postup:

Krok: 1

Na troške masti opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso na kocky a opekáme. Asi po 10 minútach pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, paradajky, cesnak, bobkový list a dusíme.   

Krok: 2

Posypeme mletou paprikou, pridáme paradajkový pretlak a zalejeme vodou alebo vývarom.

Krok: 3

Pomaly varíme, kým mäso nie je mäkké, dochutíme soľou, korením a majoránom.

Krok: 4

Podávame so slovenskou ryžou, ktorú uvaríme podľa návodu.

Schudni s DaVe

Schudni s DaVe
Redaktor DaVe

tvoríme pre Vás obsah z kuchyne Schudni s DaVe

Nutričné hodnoty na porciu

Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina Kalórie
45g 72g 14.5g 12.5g 605kcal
Kontaktuj nás e-mailom, alebo telefonicky +421 907 372 508 v čase Po - Pia od 9:00 do 15:00h. My ti pomôžeme najskôr ako sa bude dať.
Dávid Takáč | Schudni s DaVe
Mgr. Dávid Takáč
Veronika Takáčová | Schudni s DaVe
Bc. Veronika Takáčová

Schudni s DaVe s. r. o.
Sídlo: Košická 1755/34
903 01 Senec

IČO: 53886445
DIČ: 2121516870
IČ DPH: SK2121516870