Späť

Škoricové osie hniezda

Predstavujeme vám naše chutné domáce škoricové slimáčiky - dokonalé spojenie jemného cesta a aromatickej škoricovej náplne.

Tieto voňavé rolky sú pripravené z ručne vypracovaného cesta, v ktorom sa snúbi jemný tvaroh s nádychom medu pre prirodzenú sladkosť. Kokosový olej dodáva cestu jedinečnú chuť a vláčnosť.

Každý slimáčik je štedrý naplnený lahodnou zmesou škorice a cukru, ktorá sa pri pečení rozvonia po celej kuchyni. Zlatisté okraje, dosiahnuté jemným potretím žĺtkom pred pečením, dodávajú koláčikom lákavý vzhľad a príjemnú chrumkavosť.

Tieto škoricové slimáčiky sú ideálne ako sladké potešenie k rannej káve, popoludňajšiemu čaju, alebo jednoducho ako chutný dezert kedykoľvek počas dňa. Ich veľkosť je perfektná na jedno-dve zahryznutia, čo z nich robí obľúbené občerstvenie pre deti i dospelých.

alergény: 1, 3, 7

Postup:

Krok: 1

Všetky suroviny na cesto (múka, jemný tvaroh, kokosový olej, med, kypriaci prášok) zmiešame a vodu prilievame nakoniec, podľa konzistencie. 

Krok: 2

Vypracujeme tuhé cesto (podľa potreby pridáme múku, alebo vodu), ktoré dáme na chvíľu do chladničky.

Krok: 3

Cesto rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske do obdĺžnika. Potrieme ho kokosovým olejom, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a zavinieme.

Krok: 4

Zavinuté cesto nakrájame ostrým nožom na 1,5-2cm slimáky.

Krok: 5

Pred pečením ich potrieme žĺtkom (najmä po bokoch) a pečieme pri teplote 180°C cca 20 minút.

Schudni s DaVe

Schudni s DaVe
Redaktor DaVe

tvoríme pre Vás obsah z kuchyne Schudni s DaVe

Nutričné hodnoty na porciu

Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina Kalórie
20.666666666667g 67.666666666667g 13.333333333333g 7.6666666666667g 481.66666666667kcal
Čas prípravy

75 minút

Počet porcií

3

Potrebujeme

  • Na recept:
    • 200g Múka špaldová celozrnná
    • 200g Tvaroh odtučnený jemný
    • 50g Voda
    • 30g Kokosový olej
    • 20g Med včelí
    • 6g Kypriaci prášok do pečiva
  • Na potretie:
    • 50g Kokosový cukor
    • 20g Vaječný žĺtok
    • 10g Škorica mletá

Škoricové osie hniezda

Predstavujeme vám naše chutné domáce škoricové slimáčiky - dokonalé spojenie jemného cesta a aromatickej škoricovej náplne.

Tieto voňavé rolky sú pripravené z ručne vypracovaného cesta, v ktorom sa snúbi jemný tvaroh s nádychom medu pre prirodzenú sladkosť. Kokosový olej dodáva cestu jedinečnú chuť a vláčnosť.

Každý slimáčik je štedrý naplnený lahodnou zmesou škorice a cukru, ktorá sa pri pečení rozvonia po celej kuchyni. Zlatisté okraje, dosiahnuté jemným potretím žĺtkom pred pečením, dodávajú koláčikom lákavý vzhľad a príjemnú chrumkavosť.

Tieto škoricové slimáčiky sú ideálne ako sladké potešenie k rannej káve, popoludňajšiemu čaju, alebo jednoducho ako chutný dezert kedykoľvek počas dňa. Ich veľkosť je perfektná na jedno-dve zahryznutia, čo z nich robí obľúbené občerstvenie pre deti i dospelých.

alergény: 1, 3, 7

Postup:

Krok: 1

Všetky suroviny na cesto (múka, jemný tvaroh, kokosový olej, med, kypriaci prášok) zmiešame a vodu prilievame nakoniec, podľa konzistencie. 

Krok: 2

Vypracujeme tuhé cesto (podľa potreby pridáme múku, alebo vodu), ktoré dáme na chvíľu do chladničky.

Krok: 3

Cesto rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske do obdĺžnika. Potrieme ho kokosovým olejom, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a zavinieme.

Krok: 4

Zavinuté cesto nakrájame ostrým nožom na 1,5-2cm slimáky.

Krok: 5

Pred pečením ich potrieme žĺtkom (najmä po bokoch) a pečieme pri teplote 180°C cca 20 minút.

Schudni s DaVe

Schudni s DaVe
Redaktor DaVe

tvoríme pre Vás obsah z kuchyne Schudni s DaVe

Nutričné hodnoty na porciu

Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina Kalórie
20.666666666667g 67.666666666667g 13.333333333333g 7.6666666666667g 481.66666666667kcal
Kontaktuj nás e-mailom, alebo telefonicky +421 907 372 508 v čase Po - Pia od 9:00 do 15:00h. My ti pomôžeme najskôr ako sa bude dať.
Dávid Takáč | Schudni s DaVe
Mgr. Dávid Takáč
Veronika Takáčová | Schudni s DaVe
Bc. Veronika Takáčová

Schudni s DaVe s. r. o.
Sídlo: Košická 1755/34
903 01 Senec

IČO: 53886445
DIČ: 2121516870
IČ DPH: SK2121516870