Späť

Škoricové osie hniezda

Všetky suroviny na cesto (múka, jemný tvaroh, kokosový olej, med, kypriaci prášok) zmiešame a vodu prilievame nakoniec, podľa konzistencie. Vypracujeme tuhé cesto (podľa potreby pridáme múku, alebo vodu), ktoré dáme na chvíľu do chladničky. Cesto rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske do obdĺžnika. Potrieme ho kokosovým olejom, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a zavinieme. Zavinuté cesto nakrájame ostrým nožom na 1,5-2cm slimáky. Pred pečením ich potrieme žĺtkom (najmä po bokoch) a pečieme pri teplote 180°C cca 20 minút.

alergény: 1, 3, 7

Postup:

Krok: 1

Všetky suroviny na cesto (múka, jemný tvaroh, kokosový olej, med, kypriaci prášok) zmiešame a vodu prilievame nakoniec, podľa konzistencie. 

Krok: 2

Vypracujeme tuhé cesto (podľa potreby pridáme múku, alebo vodu), ktoré dáme na chvíľu do chladničky.

Krok: 3

Cesto rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske do obdĺžnika. Potrieme ho kokosovým olejom, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a zavinieme.

Krok: 4

Zavinuté cesto nakrájame ostrým nožom na 1,5-2cm slimáky.

Krok: 5

Pred pečením ich potrieme žĺtkom (najmä po bokoch) a pečieme pri teplote 180°C cca 20 minút.


Schudni s DaVe

Schudni s DaVe
Redaktor DaVe

tvoríme pre Vás obsah z kuchyne Schudni s DaVe

Nutričné hodnoty na porciu

Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina Kalórie
20.666666666667g 67.666666666667g 13.333333333333g 7.6666666666667g 481.66666666667kcal
Čas prípravy

75 minút

Počet porcií

3

Potrebujeme

  • Na recept:
    • 200g Múka špaldová celozrnná
    • 200g Tvaroh odtučnený jemný
    • 50g Voda
    • 30g Kokosový olej
    • 20g Med včelí
    • 6g Kypriaci prášok do pečiva
  • Na potretie:
    • 50g Kokosový cukor
    • 20g Vaječný žĺtok
    • 10g Škorica mletá

Škoricové osie hniezda

Všetky suroviny na cesto (múka, jemný tvaroh, kokosový olej, med, kypriaci prášok) zmiešame a vodu prilievame nakoniec, podľa konzistencie. Vypracujeme tuhé cesto (podľa potreby pridáme múku, alebo vodu), ktoré dáme na chvíľu do chladničky. Cesto rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske do obdĺžnika. Potrieme ho kokosovým olejom, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a zavinieme. Zavinuté cesto nakrájame ostrým nožom na 1,5-2cm slimáky. Pred pečením ich potrieme žĺtkom (najmä po bokoch) a pečieme pri teplote 180°C cca 20 minút.

alergény: 1, 3, 7

Postup:

Krok: 1

Všetky suroviny na cesto (múka, jemný tvaroh, kokosový olej, med, kypriaci prášok) zmiešame a vodu prilievame nakoniec, podľa konzistencie. 

Krok: 2

Vypracujeme tuhé cesto (podľa potreby pridáme múku, alebo vodu), ktoré dáme na chvíľu do chladničky.

Krok: 3

Cesto rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske do obdĺžnika. Potrieme ho kokosovým olejom, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a zavinieme.

Krok: 4

Zavinuté cesto nakrájame ostrým nožom na 1,5-2cm slimáky.

Krok: 5

Pred pečením ich potrieme žĺtkom (najmä po bokoch) a pečieme pri teplote 180°C cca 20 minút.


Schudni s DaVe

Schudni s DaVe
Redaktor DaVe

tvoríme pre Vás obsah z kuchyne Schudni s DaVe

Nutričné hodnoty na porciu

Bielkoviny Sacharidy Tuky Vláknina Kalórie
20.666666666667g 67.666666666667g 13.333333333333g 7.6666666666667g 481.66666666667kcal
Kontaktuj nás e-mailom, alebo telefonicky +421 907 372 508 v čase Po - Pia od 9:00 do 15:00h. My ti pomôžeme najskôr ako sa bude dať.
Dávid Takáč | Schudni s DaVe
Mgr. Dávid Takáč
Veronika Takáčová | Schudni s DaVe
Bc. Veronika Takáčová

Schudni s DaVe s. r. o.
Sídlo: Košická 1755/34
903 01 Senec

IČO: 53886445
DIČ: 2121516870
IČ DPH: SK2121516870